HEVO Willem Adriaanssen.jpg
Willem Adriaanssen
Partner / Procesmanager / Adviseur

Ik word enthousiast van vernieuwende vragen en houd van projecten waarin opdrachtgevers en gebruikers dingen willen verbeteren en wensen hebben die erom vragen buiten de gebaande paden te denken. In de duurzaamheidstransitie moet er namelijk een enorme omslag en verbetering van de gebouwde omgeving worden gerealiseerd. Dat vraagt om innovatieve oplossingen en echt met elkaar onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Ik hou ervan om zowel te bouwen aan huisvesting als aan organisaties.

Met even veel plezier werk ik aan huisvesting als aan het verder brengen van organisaties. Bouwen aan gebouwen en organisaties die echt waardevol zijn. Voor mij betekent dat duurzame gebouwen realiseren waar mensen gelukkig in zijn en goed functionerende organisaties die waarde toevoegen. Waar mensen met veel werkplezier actief kunnen zijn met relevante opgaves. Ik ben er steeds op uit om voorbeeldprojecten te realiseren die mensen inspireren, zoals Aeres Hogeschool in Almere en Lyceum Schravenlant in Schiedam. Wanneer mijn werk een positief effect heeft op mensen, organisaties en de leefomgeving, heb ik mijn doel bereikt. Huisvesting is immers heel belangrijk voor mensen, het heeft directe invloed op hun functioneren én hun leefplezier.

Het is voor mij de uitdaging om in ieder project meer te realiseren dan mogelijk leek.

Ik vind het een uitdaging om in ieder project meer te realiseren dan vooraf mogelijk leek. Ik zie het als mijn rol om opdrachtgevers, stakeholders, collega’s en alle betrokken partijen te inspireren en mee te krijgen om ‘die extra stap’ te zetten. Het realiseren van dromen; als je dát mag vormgeven, dat is echt gaaf. De markten waarin ik actief ben zijn onderwijs, sport, gemeenten, kantoren en bedrijfshuisvesting. Binnen deze markten houd ik me ook bezig met new business development.

Publicaties van Willem Adriaanssen

#

Nieuwbouw Aeres Hogeschool Almere stap dichter bij realisatie

De nieuwbouw wordt een toonaangevend gebouw op het gebied van klimaatadaptatie, duurzaamheid, circulariteit en gezondheid. Dankzij een bijdrage uit het programma Almere 2.0 kunnen extra maatregelen hiervoor gerealiseerd worden.
#

Businesscase voor gezonde en circulaire gebouwen

Er is een businesscase ontwikkeld die financiële consequenties van cradle-to-cradle geïnspireerd bouwen inzichtelijk maakt. Deze businesscase is uniek in Nederland en wordt op 12 juni 2019 gepresenteerd.
#

Aanbesteden van huisvesting in een markt die sterk in beweging is; een onzekere factor

Het tekort aan geschikte uitvoerende bedrijven om projecten te verwezenlijken en het werkvolume dat er momenteel ligt bij deze bedrijven, zorgen ervoor dat ze minder snel inschrijven bij aanbestedingen.
#

Nederlandse kantoorhuisvesting is doorgeslagen in efficiency en esthetica

Hoogste tijd dat bij kantoorhuisvestingsprojecten het optimaal functioneren van de organisatie en de medewerkers weer topprioriteit wordt!
#

Nieuwe studentenhuisvesting interessant maken voor een belegger financier

Nieuwe studentenhuisvesting voor de Hotel Management School Maastricht aanbesteden lijkt in eerste instantie niet zo ingewikkeld. Tot je erachter komt dat je rekening moet houden met complexe randvoorwaarden en eisen. Hoe maak je zo’n project dan toch interessant voor een investeerder?
#

De balans tussen een comfortabel en een bijna energieneutraal gebouw

Naar verwachting wordt in het Bouwbesluit geëist dat vanaf 2018 nieuwe overheidsgebouwen bijna energieneutraal zijn, en vanaf 2020 ook alle andere nieuwe gebouwen. Maar hoe zorg je ervoor dat die gebouwen ook comfortabel voor de eindgebruikers zijn en dat de onderhoudskosten te dragen zijn? Willem Adriaanssen en Rob Kersten van HEVO zetten hun visie hierover uiteen.